Notícies

Sanitat incrementa la prestació dels serveis assistencials d’emergències extrahospitalàries

València (20.11.22).- La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha incrementat, des del mes de setembre, els recursos del Servei d’Emergències Sanitàries de la Comunitat Valenciana (SESCV) amb 17 unitats noves i ha augmentat l’horari de prestació del servei en tretze bases.

Per a donar resposta a aquest important reforç dels recursos sanitaris d’emergències extrahospitalàries, la Conselleria ha augmentat la plantilla de personal en uns 125 treballadors més entre els tres àmbits professionals, que formen els equips amb els quals estan dotades les diverses unitats, els quals són metgesses i metges, infermeres i infermers.

Les ambulàncies que s’han posat en marxa corresponen a set unitats SVB (suport vital bàsic) i deu ambulàncies convencionals.

De les noves unitats SVB, en presten el servei quatre les 24 hores i tres més durant 12 hores. Les primeres tenen la seua base a les capitals de València, Castelló, Alacant i al municipi valencià de Montserrat. Les segones, al municipi valencià de Cortes de Pallás i als municipis alacantins de Calp i el Pinós.

Quant a les ambulàncies convencionals, se n’han implantat cinc a València, tres a Alacant i dues més a Castelló. Totes tenen servei de 24 hores.

Les tretze bases que han passat de prestar l’assistència de 12 hores a 24 hores són les corresponents a quatre unitats SAMU (Servei d’Ajuda Mèdica Urgent), sis unitats SVB i les tres unitats SVA (suport vital avançat) d’Infermeria que hi ha en cada província.

Les unitats del SAMU són les de Torreblanca, a la província de Castelló; Orihuela Costa, a la província d’Alacant, i a la província de València, Oliva i La Fe Bulevard a la capital.

Les ambulàncies SVB són les de Torreblanca, a la província de Castelló; les de Crevillent i Almoradí, a la província d’Alacant, i les de Bétera, Llíria i Tavernes de la Valldigna, a la província de València.

En total, amb el reforç descrit, la Comunitat Valenciana disposa en l’actualitat de 50 unitats SAMU terrestres, 3 unitats de suport vital avançat d’Infermeria i 109 unitats d’SVB.

imagen-contenido-noticia