Notícies

Els serveis mèdics d’emergència recuperen un treballador d’una parada cardíaca amb la col·laboració d’un company a Onda

València (15.06.21).- Els serveis mèdics d’emergència recuperen un treballador d’una parada cardíaca amb la col·laboració d’un company a Onda.

A les 13.30 hores d’ahir es va alertar el CICU que un treballador s’havia desplomat en una fàbrica d’Onda. En caure s’havia colpejat el cap i estava inconscient.

El CICU va mobilitzar immediatament una unitat del SAMU i una unitat d’SVB amb metge d’atenció primària.

Fins a l’arribada dels primers serveis sanitaris, un company del treballador li va fer el massatge cardíac amb l’ajuda telefònica d’una metgessa coordinadora del CICU, que anava donant-li les indicacions necessàries.

Una vegada al lloc, l’equip sanitari de suport vital bàsic i el metge d’atenció primària van continuar fent la reanimació cardiopulmonar bàsica a l’home per mantindre-li el pols.

A la seua arribada, l’equip mèdic del SAMU va continuar fent la reanimació cardiopulmonar avançada i altres tècniques d’estabilització. Així fins que van aconseguir revertir la parada cardiorespiratòria de l’home, que també presentava traumatisme cranioencefàlic pel colp patit al cap.

Posteriorment, el treballador, de 42 anys, va ser traslladat en l’ambulància del SAMU a l’hospital General Universitari de Castelló, on està ingressat amb pronòstic reservat.
 

imagen-contenido-noticia