Notícies

Sanitat estableix un dispositiu preventiu d'emergències sanitàries per al Gran Premi de Motociclisme de Cheste

València (03.11.22).- La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha previst un dispositiu específic davant de possibles emergències sanitàries, amb motiu del Campionat Mundial de Motociclisme, que se celebrarà en el Circuit Ricardo Tormo de Cheste, des de divendres, dia 4, i fins diumenge, 6 de novembre.

La finalitat general d'aquest dispositiu és prestar l'assistència sanitària necessària en les vies d'accés al circuit, en les poblacions adjacents i en les vies de comunicació.

Com a objectius específics es tracta de proporcionar una assistència sanitària eficaç amb els mitjans necessaris en cada cas. A més d'adaptar de manera dinàmica els recursos mòbils, tant humans com materials, segons les situacions de risc. El tercer objectiu és assegurar la coordinació de tots els recursos sanitaris i del grup sanitari amb la resta d'operatius.

El reforç en la zona, establit per la Conselleria de Sanitat per mitjà del Servei d'Emergències Sanitàries de la Comunitat Valenciana (SESCV), està compost per una unitat del SAMU (Servei d'Ajuda Mèdica Urgent). Aquesta ambulància de suport vital avançat estarà situada en el trajecte de l'A-3, durant els tres dies del Gran Premi.

Així mateix, es disposarà d'una unitat de Suport i Coordinació (USC) en l'entorn del centre de salut de Cheste, i una unitat d'SVB (Suport Vital Bàsic) es desplaçarà per la rodalia del municipi. A més, estaran activades preventivament les unitats SVB amb base a Chiva, Buñol, Turís i Montserrat. Finalment, completa el dispositiu especial per al Gran Premi de Motociclisme una ambulància convencional en el centre de salut de Cheste.

D'altra banda, el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), és el centre responsable de coordinar el dispositiu preventiu, de l'evacuació dels ferits des del lloc de l'emergència als centres hospitalaris, d'alertar els hospitals, de facilitar els recursos sanitaris en cas de necessitat i de dur a terme la coordinació intersectorial en cas de catàstrofe o accident amb diverses víctimes.

El centre de salut de Cheste i l'Hospital de Manises reforcen les seues respectives plantilles. Per a assegurar l'atenció davant de qualsevol possible emergència, s'ha alertat preventivament l'Hospital La Fe de València, l'Hospital General de València i l'Hospital de Requena; així com un helicòpter medicalitzat, per si en fora necessària la mobilització.

L'atenció sanitària en les zones de pista i dels professionals que participen en les proves es durà a terme segons el que es preveu en les normes de la federació internacional i serà proporcionada per l'organització. Pel que fa a les àrees destinades al públic, seran ateses pels dispositius que estableix i coordina el mateix centre mèdic del circuit de Cheste.

En les zones indicades anteriorment, i segons estableix la normativa vigent, els recursos sanitaris de la Conselleria de Sanitat intervindrien en els incidents que, per la seua gravetat o intensitat (incidents de diverses víctimes), sobrepassaren la capacitat dels dispositius sanitaris previstos pels organitzadors de l'esdeveniment.

 

imagen-contenido-noticia