Notícies

Sanitat gestiona durant la nit de Cap d'Any un total de 1.031 emergències extrahospitalàries

València (01.01.23).- El Servei d'Emergències Sanitàries de la Conselleria de Sanitat, a través del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), ha atés 1.031 emergències extrahospitalàries entre les tres províncies, durant aquesta nit de Cap d'Any.

Del total de serveis registrats, des de les 20 hores d'ahir i fins a les 8 hores de hui, 516 han tingut lloc a la província de València, 404 a la d'Alacant, i 111 a la de Castelló.

Per tipologia, s'ha intervingut en 109 casos d'intoxicacions etíliques. Del total, 47 corresponen a la província de València, 49 a la d'Alacant, i 13 a la de Castelló.

Un altre tipus d'incidents destacats durant aquesta nit de l'any són les agressions o baralles. En 62 ocasions han hagut d'intervindre els serveis d'emergències sanitàries. Per províncies, 25 han succeït a la de València, 34 a la d'Alacant, i 3 a la de Castelló.

D'altra banda, el CICU ha mobilitzat recursos sanitaris per a prestar assistència en 8 accidents de trànsit. D'aquells, 4 han tingut lloc en carreteres de la província d'Alacant, 3 a Alacant, i 1 a Castelló.

També s'han produït tres incendis d'habitatge amb intervenció dels serveis sanitaris d'emergència. Dos d'ells a la província de València i un a la d'Alacant.

La resta d'emergències sanitàries extrahospitalàries gestionades durant aquesta nit de Cap d'Any, corresponen a patologies mèdiques o accidents comuns o domèstics, entre altres.

Part al domicili

Dels incidents gestionats durant aquesta nit de Cap d'Any, ressalta un avís de les 2.15 hores de la matinada, mitjançant el qual s'alertava que una dona embarassada, de 38 setmanes, havia trencat aigües en el seu domicili de Castelló de la Plana. Després de rebre l'avís, el CICU va mobilitzar una unitat del SAMU i una unitat de SVB, i una metgessa coordinadora es va posar en contacte amb l’alertant, qui li va confirmar que la dona acabava de donar a llum una xiqueta. Una vegada en el lloc, l'equip mèdic del SAMU va culminar l'enllumenament amb el pinçament del cordó umbilical i l'extracció de la placenta. Posteriorment, la mare i el nadó van ser traslladades a l'hospital General Universitari de Castelló, on romanen ingressades en bon estat de salut.

El personal CICU de la Comunitat Valenciana, format per documentalistes, locutors, personal d'infermeria i metges coordinadors, treballen ininterrompudament tots els dies de l'any, les 24 hores del dia.

Una vegada que reben les demandes sanitàries, derivades del telèfon d'emergències 112, els professionals del CICU assignen els recursos assistencials d'urgència o emergència disponibles més adequats per a cada ocasió, seguint criteris d'equitat i efectivitat en l'atenció.
 

imagen-contenido-noticia